#إزاي_ترضع_الطفل_باللبن_الصناعي؟
يلا بينا #سلسلة_تمريض_أطفال
#Feeding_of_infants
#الادوات:
1. Bottle زجاجة الببرونه
2. Nipple (teat) حلمة الببرونة
3. Kettle كاتل للتسخين
4. Pan غلاي شاي عشان تنظيف زجاجة الببرونه وحلمة الببرونة
5. bib صدرية للطفل
6. Gown to infant and nurse بدلة للطفل و الممرض
7. Diaper حفاضة للطفل
8. Glove جوانتي
9. Dry cotton to mouse care قطن جاف عشان تنظف الفم
10. Feeding fluid سائل التغذية اللي هو اللبن والمياه
#الخطوات:
1. هتعمل (Hand washing) غسيل الايدي وتلبس الـ (Gown) البدله وتغير الـ (Diaper) حفاضة الطفل لو مش نظيفه وبعدين تعمل (Hand washing) غسيل لايدك تاني مرة
2. هتجهز الـ (equipment) الادوات
3. اتأكد من (name of infant) اسم الرضيع و كمان من (bottle) الببرونة انها خاصه بالطفل
4. هتجهز الـ (milk) اللبن والـ (water) المياه
5.هتحط الـ (bottle) الببرونة في (pan) غلاي مياه سخنه لمدة 10 دقائق وتحط الـ (nipple) حلمة الببرونة في (pan) غلاي مياه سخنه لمدة 3 دقائق
6.هتسخن الـ (water) المياه
7. هتحدد مقدار اللبن علي احتياج الطفل وفي قاعدة عامة وهي في معلقة داخل علبة اللبن
لو 30 سم مياه = 1 معلقة لبن ممسوحه
لو 60 سم مياه = 2 معلقة لبن ممسوحه
8. وبعدين بترج اللبن مع المياه
9.وتستني شوية وبعدين بتنزل نقطة او نقطتين علي ظهر ايدك عشان تشوف درجة حرارة اللبن هل هي مناسبة ولا سخنه
10.بتخلي الطفل في (semi fowler position) وده وضع بزاوية 45 درجة عشان ميشرقش منك زي اللي في الصورة تحت 👇
11.تلبس الطفل الـ (bib) الصدرية عشان ميوسخش هدومه
12.تخلي الـ (nipple) حلمة الببرونة فوق شفايفه بزاوية عمودي
13.بعد ما تخلص نصف الكمية تعمل (Burping) يعني بتخلي الطفل يتقرع عشان تخرج الهواء اللي دخل اثناء الرضاعة من المعدة عن طريق انك تخلي الطفل قاعد او نايم علي جانبه وتخلي ايدك شبه الكوبايه وتخبط من عند الحوض لغاية اعلي عند العنق
14.تكمل نصف الكمية التانية وبردوا تعمل (Burping) يعني بتخلي الطفل يتقرع
15.بتعمل (mouse care) بتنظف فمه بقطنه مبلله بالمياه وبعدين تجفف فمه
16.بتنظف كل الـ (equipment’s) الادوات اللي استخدمتها بالمياه السخنه وبعدين تعمل (Hand washing) غسيل لايدك مرة تالتة
17.تسجل اللي اخده من كمية اللبن ولو لاحظت اي حاجة غريبة زي (vomiting) الترجيع تبلغ بيها الدكتور
#خدبالك:
- الـ (Normal growth rate) المعدل الطبيعي لنمو الطفل بيكون ( 200 gm/week) من الاسبوع التاني من الولادة
- وزن الطفل لما يتولد بيكون حوالي 3.5 كيلو تقريبا
- اللبن لما يتحضر لازم يتاخد فرش في ساعتها ولو فضلت الرضعة 3 ساعات لازم تترمي عشان بتكون اتلوثة
- لما نغير نوع اللبن من شركة لشركة تانية غالبا هحصل مغص و انتفاخ بالبطن وده طبعا عشان الـ (additives) الإضافات اللي بتختلف من شركة للتانية يبقي لازم نكون حريصين إننا نحاول بقدر الإمكان نمشي الطفل علي نفس نوع اللبن
- طبعا فيه حاجات تانية بعطيها للطفل كمكملات زي السريلاك والريري و الهيرو بيبي و بعطي في اول 6 شهور اي منتج بس يكون قمح وميكنش عليه اي حاجة عشان ميبقاش تقيل علي المعدة
#افتكر👌
قوله تعالى (وَمَنْ أَحْيَاهَا فَكَأَنَّمَا أَحْيَا النَّاسَ جَمِيعاً) 🌹
محتاجين دعمكم لينا ..اعملوا متابعة لصفحة إيجي نيرسولوجي واعملوا مشاركه للبوستات اللي نزلناها واللي لسه هنزلها لكل الجروبات
خلوا التفاعل يزيد في الصفحة عشان نقدر نوصل لاكبر عدد ممكن 💪❤
#ليست_مجرد_صفحة_إنها_علم_ينتفع_به
#كل_يوم_معلومة_طبية
#تبسيط_معلومة_طبية
#إيجي_نيرسولوجي
#EgyNursology
💊💉 EgyNursology Group
إيجي نيرسولوجي EgyNursology
اترك تعليقا: